Els dies 10, 11 i 12 d’octubre va tenir lloc a Badalona, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica, el Campionat del Món de motonàutica, modalitat Endurance Class B. Aquesta modalitat agrupa embarcacions menors de 8 metres d’eslora, per tal de donar cabuda a tota mena d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors fora-borda o interiors, establint-se diferents categories en funció de la potencia instal·lada, per tal de possibilitat el triomf a embarcacions dotades amb motors de diferents potencies, això permet la participació de llanxes dotades amb motors de fins a 400 cavalls.
Aquesta ha estat la 2ª ocasió que es celebrava una competició d’aquestes característiques a tot l’estat espanyol i ha tornat a comptar amb el suport de l’Ajuntament i de la Marina de Badalona.
La convocatòria ha tingut un gran èxit de participació, un total de 19 embarcacions inscrites, procedents de Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Galicia, Andalusia i Catalunya, la qual cosa significa el rècord internacional per una competició d’aquesta modalitat. Es van celebrar tres mànegues, amb un recorregut 50 milles, la darrera mànega és més llarga per ser puntuable com a definitiva en cas d’empat.
L’estat de la mar va provocar nombroses avaries als motors i als vaixells ja a la primera mànega, la qual cosa va fer que alguns equips es retiressin, però la cursa es va disputar amb normalitat.
A la categoria Boat Production va resultar guanyador l’equip català del CM PORT GINESTA de Carles Santaella i Toni Guinot, a bord d’una embarcació Graüner de fabricació gallega propulsada amb un motor Suzuki de 250 cavalls. Aquest és el títol internacional de més nivell aconseguit per un equip de motonàutic català. Darrera seu van quedar Rubén Ruiz i Eddi González, de Cadis i l’italià Gianfranco Crespi.
A la categoria S1, la de les embarcacions més ràpides, es van produir varis cops quan l’embarcació més ràpida, de Rodrigo Bóveda i Carlos Pampín, es va haver de retirar a la primera mànega i va patir una avaria quan faltava mitja volta per acabar la tercera mànega. Això va deixar lliure el camí als gaditans Fernando López Salinas i Sergio Gómez, seguits del canari Eugenio Flacón i l’italià Luigi Abbiati, que corrien amb llicència catalana.
A la categoria S2, la més disputada, van resultar guanyadors els andalusos Javier García Plazuelo i J. Manuel Pardo Herrera, seguits dels suissos Maurizio Carando i Vincenzo Soria, resultant tercers els belgues Coppens i Van Nieuwenhoe.
El resultat final és que els tres títols mundials en joc han anat a parar a pilots espanyols, la qual cosa significa l’èxit internacional més important de tots els temps per a la motonàutica espanyola.
L’equip del C.M. Port Ginesta amb Santaella i Guinot