CAMPIONAT D’EUROPA DE MOTONÀUTICA DE LA MODALITAT ENDURANCE CLASS B

CAMPIONAT EUROPA MOTON 2013 imagenMOTONÀUTICA

Els propers dies 24, 25 i 26 de maig tindrà lloc a Port Ginesta (Barcelona) el Campionat d’Europa  de motonàutica de la modalitat Endurance Class B, per a quatre categories (Promotion, Boat Production, S1 i S2). Aquesta modalitat agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de 8 metres d’eslora. Per tal de donar cabuda a tota mena d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda o interiors, establint-se diferents categories en funció de la potencia instal·lada, per tal de possibilitat el triomf a embarcacions de diferents potencies. D’aquesta manera hi ha la classe Promotion, reservada a embarcacions amb no més de 150 cavalls de potència, però també hi ha la categoria S2 on es superen fàcilment els 400 cavalls.

Aquesta és la segona ocasió que es celebra una competició d’aquestes característiques a tot l’estat espanyol, després del Campionat del Món organitzat l’any passat a Badalona, però hi ha pilots que tenen una gran experiència en aquesta modalitat, com ara els canaris Eugenio Falcón i Víctor Rivero, actuals Campions del Món de la categoria S1, amb una llanxa propulsada amb dos motors foraborda Mercury o els catalans Norberto Mallo i Eduardo Platero, que l’any passat es van proclamar campions d’Europa a Como (Itàlia), dins la categoria Boat Production, amb una embarcació Albatro de 6,90 metres, de fabricació italiana. A ells s’espera que se sumi l’equip Cèltic de Carles Santaella i Toni Guinot, amb una embarcació Graüner i un motor foraborda Suzuki de 250 cavalls, o l’equip de Sandro Pelucca i Josep Izquierdo, així com d’altres equips que s’estan constituint especialment per a aquesta ocasió.

La competició tindrà la seva base a la marina Port Ginesta (Castelldefels) però podrà ser vista des de la platja, ja que el circuit, de 5 kilòmetres de perímetre, s’instal·larà a mar obert, davant del mateix port. En total està previst de celebrar dues mànegues amb un recorregut de entre 38 i 60 milles nàutiques per a cadascuna d’elles, una el dissabte 25 a la tarda i l’altre el diumenge 26 al matí.

La prova, que està organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, compta amb el suport de Marina Port Ginesta, l’ajuntament de Castelldefels, el Club Marítim Port Ginesta i les empreses Movilmotors (Suzuki), Yamaha i Caves Gramona entre d’altres.