LES DUNES DE CALA GINESTA: FINALITZADA LA PRIMERA FASE DE RESTAURACIÓ

L’equip de Port Ginesta i Jardineria Fornt han finalitzat durant aquest mes de gener els treballs de restauració i de millora de les dunes de la platja Cala Ginesta.

Aquestes dunes, dissenyades a l’any 2006 per l’equip de la arquitecta paisatgista Bet Figueras, creadora entre d’altres projectes del Jardí Botànic de Barcelona, son d’un immens interès ecològic.

Els treballs realitzats aquest hivern ha consistit en la regeneració de dos trams de duna i replantació de espècies de flora autòctona.

Els mètodes utilitzats han buscat en tot moment la protecció del medi dunar, s’han marcat camins de pas autoritzat, delimitant així els sistemes de dunes, protegida ara amb barreres, cabs i fusta. És ben sabut que el pas de les persones per les dunes es la principal causa de l’erosió i la desaparició de la mateixa.

Cala Ginesta és un espai natural, contigües amb el parc natural del Garraf, un entorn privilegiat, perquè tothom pugui gaudir d’ell, sempre amb respecte i la protecció del medi ambient, que aquest espai requereix.DUNAS PLAYA 2 DUNAS PLAYA 1