PORT GINESTA – BANDERA BLAVA 2013 – 2014

El passat 18 de juliol es va celebrar a Port Ginesta un petit acte per a la hissada de la Bandera Blava 2013-2014 a mans del Capità de Port Rodrigo de Febrer i de la coordinadora de Medi-Ambient Rosario Arroyo, amb la participació del personal del port i d’alguns dels seus usuaris i clients, als quals, agraïm la seva presència.

La Direcció del Port està molt sensibilitzada en la protecció del Medi Ambient i és per aquest motiu que aquesta instal·lació té implantat un Sistema de Gestió Ambiental segons el Reglament Europeu EMAS i la norma internacional ISO 14001. Aquest Sistema de Gestió Ambiental es basa en la millora contínua del treball diari per minimitzar els impactes ambientals de l’activitat.

La Bandera Blava és un guardó concedit per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), una organització no governamental de caràcter ambiental, representada per organitzacions nacionals en uns 40 països de 4 continents i és un guardó a la qualitat ambiental, que es concedeix als Ports Esportius que realitzen un esforç especial per la bona gestió ambiental i de la natura circumdant i que proporciona als usuaris informació sobre qüestions ambientals.

DSC06265

Per obtenir aquest guardó el Port Esportiu ha de reunir una sèrie de requisits que fan referència a l’educació, la informació i la gestió ambientals, als serveis, a la seguretat i a la qualitat de l’aigua. Cada organització nacional de la FEE inspecciona els llocs amb bandera blava durant la temporada per tal de comprovar el manteniment dels aspectes exigits, en cas de no complir-se, la instal·lació queda obligada a arriar la Bandera Blava.

Els usuaris poden ajudar a la campanya contribuint activament en la protecció del medi ambient amb el compliment de les normes i consells que la Direcció del Port fa arribar a tots. Comptem amb tots vosaltres i agraïm la vostra col·laboració per continuar en aquesta línia de treball i anar millorant any rere any.

DSC06268