UNIVERSITARIS PANAMENYS VISITAN PORT GINESTA

El passat mes de Gener una trentena d’alumnes de la Universitat de Panamà, estudiants de les Facultats de Nàutica i Marítimes especialitzades en Logística Portuària van venir a Port Ginesta a realitzar una visita dins del curs “ANÀLISI DE L’IMPACTE AMBIENTAL EN ÀREES PORTUÀRIES ALTERNATIVES DE MITIGACIÓ”.

La visita de més de dues hores de durada va consistir en un recorregut per les instal·lacions portuàries, en el qual es va posar l’accent sobre l’afectació mediambiental de totes les activitats que es desenvolupen en el port, tant directa com indirectament.

Es va visitar la zona de reparacions per a embarcacions (pati de carena) on es va observar el sistema de recollida de residus i el pou de decantació. L’estació de carburant, on també es troben situades les estacions de gestió de residus líquids (d’aigües grises i negres) segons estàndards de MARPOL V. La cabina de pintura amb atmosfera controlada situada també en l’escar. I finalment les maques dunes de Cala Ginesta, creades artificialment en 2006 i que avui ja són totalment autònomes. La vista va finalitzar amb una conferència als universitaris realitzada pel Capità del Port, Rodrigo de Febrer Herrán, sobre la conscienciació que té Port Ginesta des de fa ja dècades en temes mediambientals. Sobre normativa aplicable en ports esportius i gestió mediambiental en el dia a dia de la instal·lació portuària. Aquesta iniciativa parteix de la Universitat Politècnica de Catalunya (O.P.C.), de la Facultat de Nàutica de Barcelona amb la qual Port Ginesta col·labora des de fa anys. Port Ginesta està certificada Internacionalment amb els estàndards en gestió Mediambiental EMAS III i ISO 14001 des de 2006.

UNIVERSITARIS PANAMENYS A PORT GINESTAGrup d’Universitaris al pati de carena de Port Ginesta amb el Capità del Port, Rodrigo de Febrer Herrán